22.3 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

10 Λιγότερο Γνωστά Στοιχεία για την Jenna Ortega

Δημοσιεύθηκε:

Κοινοποιήστε το:

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Jenna Ortega είναι περισσότερο γνωστή για τον ρόλο της ως Harley Diaz στην ταινία Stuck in the Middle.

Πιο πρόσφατα, υποδύθηκε την Wednesday Addams στη δραματική σειρά του Netflix “Wednesday”. Εδώ είναι μερικά πράγματα για αυτήν που ίσως δεν γνωρίζετε.

  1. Έχει πέντε αδέλφια.

Είναι το τέταρτο παιδί μιας οικογένειας με έξι παιδιά και μεγάλωσε σε ένα μεγάλο νοικοκυριό. Ο πατέρας της είναι Μεξικανός, ενώ η μητέρα της είναι μεξικανικής και πορτορικανικής καταγωγής. Εμπνεύστηκε να υποδυθεί το μεσαίο παιδί σε μια οικογένεια με επτά παιδιά στην ταινία Stuck In The Middle από το γεγονός ότι μεγάλωσε σε μια μεγάλη οικογένεια. Μπορεί να τσακώνονται περιστασιακά, όπως κάνουν πολλές οικογένειες, αλλά πάντα μπορούν να βασίζονται ο ένας στον άλλον. Μεγάλωσε στην Κοιλάδα Coachella της Καλιφόρνια, όπου η οικογένειά της εξακολουθεί να ζει σήμερα.

  1. Όταν ήταν έξι ετών, ενδιαφέρθηκε για την υποκριτική.

Σε ηλικία μόλις έξι ετών, άρχισε να εκδηλώνει ενδιαφέρον για την υποκριτική. Η μητέρα της την βοήθησε να βρει έναν ατζέντη και η οικογένειά της ήταν απίστευτα υποστηρικτική. Όταν ήταν οκτώ ετών, άρχισε να συμμετέχει σε οντισιόν για ρόλους. Λίγα χρόνια αργότερα, άρχισε να παίρνει μικρούς ρόλους σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Μερικές από τις πρώτες της εμφανίσεις στην τηλεόραση ήταν σε γνωστές σειρές όπως CSI: NY και Days Of Our Lives.

  1. Ο ρόλος της στο Iron Man 3 ήταν η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση

Σε ηλικία έντεκα ετών, το Iron Man 3 της έδωσε την πρώτη της δουλειά ως ηθοποιός, υποδυόμενη την κόρη του Αντιπροέδρου. Παρόλο που ήταν ένας μικρός ρόλος, έμαθε πολλά για το πώς είναι να δουλεύεις σε ένα κινηματογραφικό σετ. Επίσης, γνώρισε ηθοποιούς που εργάζονταν στη βιομηχανία για πολύ καιρό και πιθανότατα έμαθε πολλά από αυτούς. Στη συνέχεια, πρωταγωνίστησε στο Insidious Chapter 2 μετά τον ρόλο της στο Iron Man 3. Τελικά, έκανε ένα διάλειμμα από τις ταινίες καθώς η τηλεοπτική της καριέρα άρχισε να απογειώνεται.

  1. Ήταν η πρώτη Λατίνα πριγκίπισσα στη Disney.

Η Jenna Ortega δάνεισε τη φωνή της στην πριγκίπισσα Ισαβέλλα στη σειρά “Elena of Avalor”, καθιστώντας την πρώτη Λατίνα πριγκίπισσα της Disney. Πάντα ήταν πολύ περήφανη για την καταγωγή της, οπότε αυτή ήταν μια στιγμή που μπορούσε να νιώσει περηφάνια. Παρόμοια με τον χαρακτήρα της στο “Stuck In The Middle”, η Ισαβέλλα είναι επίσης καινοτόμος. Πιστεύει ότι στέλνει ένα σπουδαίο μήνυμα στα κορίτσια που ενδιαφέρονται για τους τομείς STEM και είναι χαρούμενη που συνδέεται με αυτούς τους χαρακτήρες.

  1. Η αγαπημένη της ταινία της Disney είναι ο Βασιλιάς των Λιονταριών.

Σε μια ανάρτηση στον λογαριασμό του Disney Channel στο Instagram, ανέφερε ότι η αγαπημένη της ταινία της Disney είναι η κινούμενη έκδοση του Βασιλιά των Λιονταριών. Οι θαυμαστές αναρωτιούνται ποια έκδοση προτιμά, καθώς το μήνυμα γράφτηκε πριν από την κυκλοφορία της live-action ταινίας. Ο πιο γνωστός ρόλος της στη Disney είναι στο “Stuck In The Middle”, μια τηλεοπτική ταινία, αλλά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να εμφανιστεί σε μια κινηματογραφική ταινία στο μέλλον.

  1. Είναι ένθερμη αντίπαλος των αντι-μεταναστευτικών απόψεων.

Η Jenna Ortega έχει προσωπική εμπειρία για το πώς οι μετανάστες αντιμετωπίζονται άδικα, καθώς η προγιαγιά της ήταν παράνομη μετανάστρια από το Μεξικό. Δήλωσε στο Teen Vogue ότι θεωρεί σημαντικό να διατηρείται η πολιτιστική πιστότητα. Πιστεύει επίσης ότι είναι υπέροχο το γεγονός ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι με διαφορετικά φυλετικά και εθνοτικά υπόβαθρα που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον, υποστηρίζει το Pride Over Prejudice, μια ομάδα που βοηθά μέλη της LGBTQ κοινότητας.

  1. Έχει λάβει βραβείο Imagen

Για τον ρόλο της ως Harley Diaz, η Jenna Ortega έχει προταθεί τρεις φορές για το βραβείο Καλύτερου Νέου Ηθοποιού, κερδίζοντας το βραβείο μία φορά. Το 2019, προτάθηκε δύο φορές για τις ταινίες Elena of Avalor και Stuck in the Middle. Ωστόσο, ηττήθηκε από τον Anthony Gonzalez, ο οποίος κέρδισε για το έργο του στο Icebox. Τα βραβεία Imagen διοργανώνονται από το Ίδρυμα Imagen, το οποίο προωθεί θετικές απεικονίσεις των Λατίνων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Για περισσότερα από 30 χρόνια, τα βραβεία τιμούν τους Λατίνους, και μερικοί από τους διάσημους προηγούμενους νικητές περιλαμβάνουν τον Andy Garcia, την Jennifer Lopez και τον Antonio Banderas.

  1. Έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί μαζί με την Jennifer Garner στην ταινία Yes Day.

Η Jenna Ortega θα υποδυθεί την Katie Torres στην ταινία του Netflix Yes Day, που αποτελεί ένα από τα επόμενα εγχειρήματά της. Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο των Amy Krause Rosenthal και Tom Lichtenheld με τον ίδιο τίτλο. Στην ιστορία, ένα έφηβο κορίτσι, η Katie, ζητά από τους γονείς της να της δώσουν περισσότερη ελευθερία. Ανακαλύπτει ότι λαμβάνει περισσότερα από όσα περίμενε όταν αποφασίζουν να ικανοποιήσουν όλες τις επιθυμίες της για μία μόνο ημέρα. Αυτός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς κινηματογραφικούς της ρόλους μέχρι σήμερα.

  1. Στο μέλλον, θα ήθελε να εργαστεί ως σκηνοθέτης.

Η επιθυμία της να εργαστεί πίσω από την κάμερα είναι ένας από τους μελλοντικούς της στόχους. Ενδιαφέρεται για τη σκηνοθεσία και θέλει να μάθει περισσότερα για την παραγωγή τηλεόρασης και κινηματογράφου. Πιθανότατα θα εξερευνήσει αυτό τον τομέα όταν είναι πολύ μεγαλύτερη, γιατί σκοπεύει να συνεχίσει να ερμηνεύει για το αμέσως ερχόμενο μέλλον. Η εμπειρία που έχει αποκομίσει από τα πολλά χρόνια ερμηνείας θα της φανεί χρήσιμη εάν αποφασίσει να ακολουθήσει μια καριέρα στη σκηνοθεσία.

  1. Η Τζένα Ορτέγκα λατρεύει την τηλεοπτική σειρά Stranger Things.

Παραδέχτηκε ότι είναι φανατική με την τηλεοπτική σειρά Stranger Things στο Talk Nerdy With Us. Απολαμβάνει να παρακολουθεί τις πιο πρόσφατες θεωρίες των οπαδών σχετικά με τη σειρά και να συμβάλλει με τις δικές της ιδέες. Στο παρελθόν έχει ντυθεί ως μέλη του καστ της σειράς Stranger Things για τα Χριστούγεννα με άλλα μέλη του καστ της σειράς Stuck In The Middle, και έχει μοιραστεί αυτές τις φωτογραφίες με τους followers της στο Instagram.

 

Κάνε εγγραφή στο NewsBeat.gr

━ περισσότερα σαν κι αυτό ...

Μαθεύτηκε όλη η αλήθεια: Από αυτό πέθανε ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης, λίγοι ξέρουν τι πραγματικά είχε

Πέθανε σε ηλικία 85 χρονών, ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης O Ντίνος Καρύδης πάλευε εδώ και χρόνια με καρκίνο στο στομάχι, λόγω προχωρημένης ηλικίας ο οργανισμός...

Γωγώ Μαστροκώστα – Τραϊανός Δέλλας: Η 16χρονη κόρη τους, Βικτώρια σε σπάνια εμφάνιση

Η Γωγώ Μαστροκώστα πραγματοποίησε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση το βράδυ της Κυριακής 15/9. Η σύζυγος του Τραϊανού Δέλλα βρέθηκε στο Island για έναν πολύ ιδιαίτερο...

Λάκης Λαζόπουλος: Η αποστομωτική δήλωσή του για τον Μάρκο Σεφερλή – «Δεν τον θεωρώ ξεπερασμένο αλλά»

“Καθένας έχει έναν σχολιασμό ανάλογα με το επίπεδο του, τη σκέψη του…” Μια μετρημένη αλλά και αποστομωτική απάντηση όσον αφορά το σατιρικό νούμερο του Μάρκου...

Γιώργος Καπουτζίδης: «Ο Χριστός δεν μίλησε για την ομοφuλοφιλiα, στενοχωριέμαι για τη χώρα μου»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε πρόσφατα στο συνέδριο «Upfront Initiative» για την ομοφυλοφιλία και το coming out. Ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος αναφέρθηκε στην ανταπόκριση που...

Παντρεμένος πατέρας ενός παιδιού: Αγνώριστος ο Κρητικός αγρότης που έκανε τις γυναίκες να παραμιλούν το 2015

Αγνώριστος ο Κρητικός αγρότης που έκανε τις γυναίκες να παραμιλούν Ο Στάθης Στιβακτάκης έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό πριν από 8 χρόνια, το 2015 όταν μαζί με...
spot_img