21.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Famagusta: Αποκλειστικά όλες οι μεγάλες εξελίξεις του 3ου κύκλου

Δημοσιεύθηκε:

Κοινοποιήστε το:

Τι θα δούμε στον τελευταίο κύκλο της σειράς του Αντρέα Γεωργίου;

Τελικά κατάφερε και έκανε πάταγο στο Mega η Famagusta του Αντρέα Γεωργίου, μια εξαρχής φιλόδοξη παραγωγή που σηματοδοτεί τα 50 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο το 1974.

Το τρίδυμο Γεωργίου – Δημητρίου – Νικολάου έστησε μια σειρά 24 επεισοδίων με ένα κεντρικό στόρι στο σήμερα και αναδρομές στο παρελθόν μέσα από τις τραυματικές ιστορίες ανθρώπων που βίωσαν τη φρίκη της εισβολής και τις κτηνώδεις συμπεριφορές των Τούρκων στρατιωτών.

Οι δύο πρώτοι κύκλοι 8 επεισοδίων προβλήθηκαν μέσα στη χρονιά με μεγάλη επιτυχία στους πίνακες τηλεθέασης και οδεύουμε για τον τρίτο και τελευταίο που θα προβληθεί τον Οκτώβριο στο Mega.

Εμείς σας έχουμε αποκλειστικά μερικές ενδιαφέρουσες εξελίξεις που έρχονται!

Famagusta: Η υπόθεση

Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων (εκείνη 17 και εκείνος 19 ετών) χάνει την ημέρα της εισβολής στην Κύπρο το τριών μηνών μωρό του. Οι ίδιοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, χάνοντας παράλληλα και κάθε ελπίδα να βρεθεί το μωρό τους. Η Χριστίνα (Κοραλία Καράντη) και ο Ανδρέας Σέκερης (Γιάννης Μπέζος) ξεκινούν μια δεύτερη ζωή στην ελεύθερη πια Κύπρο. Εκεί τους βρίσκουμε, να διαχειρίζονται μια τεράστια φάρμα, ο Ανδρέας επιφανής νομικός και έχοντας αποκτήσει άλλα τρία παιδιά, τον Παύλο, τη Μαριάννα και τη Δάφνη, που το καθένα έχει τη δική του ζωή.

Famagusta: Η Χριστίνα και ο Ανδρέας το 1974 πριν χάσουν το βρέφος τους

Ο Παύλος (Αντρέας Γεωργίου) μαθαίνει ότι πάσχει από θανατηφόρα εκφυλιστική νόσο και αποφασίζει να τα ξαναβρεί με τη γυναίκα του την Ιφιγένεια (Βασιλική Τρουφάκου) προκειμένου να αναλάβει τον γιο τους, με την προϋπόθεση ότι θα αποδείξει πως έχει απεξαρτηθεί από το αλκοόλ. Μόνο ο πατέρας του Παύλου γνωρίζει ότι ο γιος του είναι σοβαρά άρρωστος. Τον πείθει να πάνε για μια πειραματική θεραπεία στο Λονδίνο με αμφίβολα αποτελέσματα. Ο Παύλος αποφασίζει να ταξιδέψει σε Ελλάδα και Κύπρο με την Ιφιγένεια και τον γιο τους για να έρθουν πιο κοντά και να δημιουργήσουν αναμνήσεις.

Famagusta: Ο Παύλος περνάει χρόνο με τον γιο του, Αντρίκο

Η Μαριάννα (Δάφνη Κιουρτσόγλου) ήταν παντρεμένη με τον Θοδωρή (Στέφανος Μιχαήλ) και δούλευαν στη Φάρμα Σέκερη. Προσπαθούσαν να κάνουν παιδί αλλά ο γάμος τους κλονίστηκε σοβαρά όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Θοδωρής είχε εξωσυζυγική σχέση και μάλιστα σκότωσε την Ελένη, που ήταν και φίλη της. Μπαίνει φυλακή και τότε η Μαριάννα μαθαίνει ότι είναι έγκυος. Έτσι, κόντρα στην οικογένειά της, τον επισκέπτεται και του ανακοινώνει ότι θέλει να είναι μαζί για χάρη του παιδιού τους. Παράλληλα, ο Θοδωρής περιμένει τη δίκη σε δεύτερο βαθμό για να αποδείξει ότι ο θάνατος της Ελένης ήταν ατύχημα.

Famagusta: Η Μαριάννα δέχεται πίσω τον Θοδωρή παρότι είναι φυλακή για χάρη του αγέννητου παιδιού τους

Η Δάφνη (Χριστίνα Παπαδοπούλου) έχει χρόνια σχέση με τον Τεύκρο (Βαγγέλης Κακουριώτης), τον κτηνίατρο της φάρμας. Η σχέση τους κλυδωνίζεται καθώς ο Τεύκρος προσπαθεί να πάρει την κηδεμονία του ανήλικου και ΑΜΕΑ αδελφού του από την αμελή μητέρα τους. Χωρίζουν για λίγο αλλά τελικά της κάνει πρόταση γάμου και παράλληλα γίνεται νόμιμος κηδεμόνας του Μάριου.

Το χαμένο βρέφος κατάφερε μέσα στο εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου να επιβιώσει και σήμερα είναι ένας πενηντάχρονος άντρας, ο Μάικλ (Χρήστος Λούλης) που τον παρακολουθούμε να ζει τη δική του ζωή στο Λονδίνο, παράλληλα με εκείνη της οικογένειάς του, στην Κύπρο, που αγνοεί την τύχη του. Πιστεύει ότι μητέρα του είναι η Σοφία (Αιμιλία Υψηλάντη).

Η επιστροφή του στην πατρίδα του, την Κύπρο, με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ για λογαριασμό μια διεθνούς πλατφόρμας, ήταν μοιραία. Αρχικά κατηγορείται εσφαλμένα ότι σκότωσε την Ελένη καθώς συνδεόταν παλιότερα μαζί της και προφυλακίζεται. Στη δίκη όλα τα στοιχεία είναι εναντίον του και η ψευδομαρτυρία της Κατερίνας, της πρώην του που θέλει να τον εκδικηθεί, θα τον έστελνε φυλακή να τελευταία στιγμή ο επιστάτης της φάρμας που ήξερε την αλήθεια από τον ίδιο τον Θοδωρή δεν παρουσιαζόταν στο δικαστήριο να ομολογήσει τα πάντα από τύψεις.

Ο Μάικλ αφήνεται ελεύθερος και αθώος, αποκαθιστά τις σχέσεις του με την οικογένεια Σέκερη που τον θεωρούσε δολοφόνο και μια σειρά από άλλες συμπτώσεις τον φέρνουν στο να ανακαλύψει ότι είναι υιοθετημένος και πως γονείς του είναι η Χριστίνα και ο Αντρέας. Στο τελευταίο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου μάλιστα τον βλέπουμε να τους λέει την αλήθεια.

Famagusta: Ο Μάικλ αποκαλύπτει στη Χριστίνα και τον Ανδρέα ότι είναι ο χαμένος γιος τους

 

Επιπλέον, μετά την αθώωσή του, ο Μάικλ μπλέκεται σε σχέση με την παντρεμένη αδελφή της Ελένης, τη Σιμώνη (Μαριάννα Σάντη).

Παράλληλα με τις ιστορίες του σήμερα, στη σειρά γίνονται πολλά φλασμπακ στο παρελθόν και άνθρωποι που έζησαν την εισβολή διηγούνται τις ιστορίες τους στον Μάικλ που τις καταγράφει για το ντοκιμαντέρ του.

Famagusta: Τι θα δούμε στον τρίτο κύκλο;

Η ιστορία και στον τρίτο κύκλο θα κινηθεί και πάλι σε δύο άξονες, τον ιστορικό και τον σύγχρονο.

Τι θα δούμε σε σχέση με τα ιστορικά γεγονότα;

Αρχικά θα συνεχίσουμε να βλέπουμε κομμάτια της ιστορίας από την εισβολή και μετά.

Ένα από αυτά ήταν η μεγαλειώδης πορεία 10.000 γυναικών προς την κατεχόμενη Αμμόχωστο τον Απρίλιο 1975 ως διαμαρτυρία για την εισβολή. Στην πορεία αυτή μάλιστα ήταν και η Αιμιλία Υψηλάντη που παίζει στη σειρά αλλά και η Μελίνα Μερκούρη καθώς και γυναίκες από όλον τον κόσμο. Η πορεία αυτή θα αποτυπωθεί στη Famagusta όπως αποκλειστικά μάθαμε.

Η Μελίνα Μερκούρη την ίδια περίοδο πήρε συνέντευξη από τον αρχιεπίσκοπο Μακάριο και πρόεδρο της Κύπρου.

Όπως αποκλειστικά μάθαμε, στον τρίτο κύκλο θα δούμε περισσότερα για την πορεία του Μακαρίου από την εισβολή του ’74 και μετά, για να ανατρέψει το καθεστώς που δημιουργήθηκε και μέσα σε αυτά ήταν και η ιστορική αυτή συνέντευξη.

Τι θα δούμε σε σχέση με τα πρόσωπα του σήμερα;

Βασικός άξονας των πρώτων επεισοδίων του 3ου κύκλου είναι φυσικά η διαχείριση της αλήθειας. Η Χριστίνα καλείται να συνειδητοποιήσει ότι ξαναβρήκε τον χαμένο της γιο. Θα μάθει όλη την αλήθεια για το πώς ο Μάικλ βρέθηκε μακριά από τους πραγματικούς γονείς και θα πρέπει αφενός να αποδεχτεί αυτή την πραγματικότητα και αφετέρου να χτίσει τις σχέσεις της με τον χαμένο της γιο όπως και όλη η οικογένεια Σέκερη.

Το ίδιο ισχύει και για τον Μάικλ που πρέπει να αναπληρώσει τα χρόνια που πίστευε ότι η Σοφία είναι η μητέρα του. Από την άλλη θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η σχέση του με τη Σοφία, αν θα τη συγχωρέσει και θα αποδεχτεί όσα έγιναν ώστε να κρατήσει μια καλή σχέση μαζί της.

Η Χριστίνα όμως θα κληθεί να διαχειριστεί και μια τραγωδία. Όταν ανακαλύψει ότι ο Παύλος είναι σοβαρά άρρωστος θα κλονιστεί. Από τη μια βρίσκει έναν γιο και από την άλλη χάνει έναν άλλον. Ο Παύλος θα υποστηρίξει θερμά τον Μάικλ ώστε να μπει στην οικογένεια και να τη βοηθήσει να ανταπεξέλθει στην μοιραία του αρρώστια. Η πρώτη εικόνα που έχουμε είναι ότι ο Παύλος τελικά δεν θα ζήσει όμως καθώς το φινάλε δεν έχει γυριστεί, πάντα υπάρχει περιθώριο ανατροπής!

Μέσα σε όλα, ο γάμος του Τεύκρου με τη Δάφνη θα είναι μια ευχάριστη αναλαμπή για όλους.

Η Μαριάννα με τον Θοδωρή από την άλλη δείχνουν να τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους παρότι η οικογένειά της δεν μπορεί να δεχτεί ότι η κοπέλα θέλει να παραμείνει παντρεμένη με έναν δολοφόνο. Η σχέση του ζευγαριού βέβαια όπως μαθαίνουμε ίσως να μην έχει happy end παρά το ότι θα γίνουν γονείς.

Ενδιαφέρουσα παράμετρος επίσης είναι η σχέση του Μάικλ με τη Σιμώνη. Όπως έχουμε ήδη δει στον 2ο κύκλο, ο σύζυγος της Σιμώνης είναι μπλεγμένος σε οικονομικό σκάνδαλο χωρίς εκείνη να το γνωρίζει. Όταν αυτό μαθευτεί, θα ανοίξει ο δρόμος να είναι με τον Μάικλ χωρίς τύψεις και ενοχές. Και το ερώτημα είναι αν το πάθος τους θα παραμείνει άσβεστο και θα είναι μαζί ή όχι…

Όλα τα μυστήρια θα ξεδιαλύνουν τον Οκτώβριο!

Κάνε εγγραφή στο NewsBeat.gr

━ περισσότερα σαν κι αυτό ...

Με απώλειες το νέο «The Voice»: Ο λόγος που ο Ατζούν και ο ΣΚΑΪ άφησαν εκτός τον Σάκη Ρουβά

Επιβεβαιώθηκε από τον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Λιάγκα το ρεπορτάζ της Φαίης Σκορδά που ήθελε τον ΣΚΑΪ να έχει καταλήξει στην τετράδα των κριτών του νέου «The Voice»...

«Εγώ όμως τη θέλω»: Η πρόταση «βóμβα» του Ατζούν Ιλιτζαλί στην Ελένη Μενεγάκη

Η Ελένη Μενεγάκη την Τετάρτη 17 Απριλίου, μετά το τέλος της εκπομπής της, Ελένη, ανακοίνωσε στους συνεργάτες της την απόφασή της για την αποχώρησή...

Αχιλλέας Μπέος σε Γιάννη Πουλόπουλο: «Σας αρέσουν τα αγόρια βλέπω, έχετε εμμονή με τα αγόρια»

Ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε σε ζωντανή σύνδεση το πρωί της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου στην πρεμιέρα της εκπομπής, “Super Κατερίνα”. Ο Δήμαρχος Βόλου ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων,...

Κανείς δεν το περίμενε: Αuτοί είναι οι 4 νέοι κριτές του «The Voice» στον ΣΚΑΪ

Σε θρίλερ είχε εξελιχθεί ο αγώνας αναζήτησης κριτών για τον νέο κύκλο του «The Voice» που έρχεται σε μερικές εβδομάδες από σήμερα στον ΣΚΑΪ,...

Η Μαρία που έγινε Κάλλας: Η Ελένη Ράντου αγκαλιά με τις τηλεοπτικές της κόρες!

Η φωτογραφία από τα γυρίσματα της σειράς Καλώς εχόντων των πραγμάτων η νέα σειρά της ΕΡΤ1, Η Μαρία που έγινε Κάλλας, θα κάνει πρεμιέρα τον...
spot_img