21.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Έρχεται μεγάλη αλλαγή σε Facebook Messenger και WhatsApp

Δημοσιεύθηκε:

Κοινοποιήστε το:

H Meta αναγκάζεται να προβεί σε αλλαγές, τόσο στον Facebook Messenger, όσο και στο WhatsApp καθώς πρέπει να συμμορφωθεί με τον ευρωπαϊκό νόμο Digital Markets Act. Για αυτό, θα πρέπει να δώσει την δυνατότητα στους χρήστες της, να μπορούν να συνομιλήσουν με άτομα από third party υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, τα third party chats.

Σε ανάρτηση στο Blog του Facebook

«Όταν το DMA τέθηκε σε ισχύ νωρίτερα αυτό το έτος, δώσαμε ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με το πώς σκεφτόμασταν τις συνομιλίες τρίτων και πώς είχαμε δημιουργήσει μια τεχνική λύση που προστατεύει το απόρρητο και την ασφάλεια για τους χρήστες όσο το δυνατόν περισσότερο».

«Μετά από έξι μήνες δημιουργίας νέων λειτουργιών, δημιουργίας μιας νέας εμπειρίας χρήστη και λήψης σχολίων από πιθανούς συνεργάτες και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, θέλαμε να μοιραστούμε μια ενημέρωση σχετικά με το πώς θα είναι οι συνομιλίες τρίτων στο WhatsApp και το Messenger».

«Ως αποτέλεσμα, έχουμε ενσωματώσει νέες ειδοποιήσεις στο WhatsApp και το Messenger που ενημερώνουν τους χρήστες σχετικά με τις συνομιλίες τρίτων. Θα υπενθυμίζουμε στους χρήστες κάθε φορά που γίνεται διαθέσιμη μια νέα third-party εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Έχουμε επίσης σχεδιάσει μια απλή ροή εισόδου για τους χρήστες, όπου μπορούν να μάθουν περισσότερα για τις συνομιλίες τρίτων και να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία. Οι επιλογές περιλαμβάνουν την επιλογή των εφαρμογών τρίτων παρόχων από τις οποίες θέλουν να λαμβάνουν μηνύματα και τον τρόπο με τον οποίο θα ήθελαν να διαχειρίζονται τα εισερχόμενά τους».

Έτσι, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν, τα μηνύματα τρίτων να παραδίδονται σε ξεχωριστό φάκελο, στα τρέχοντα εισερχόμενα ή συνδυαστικά. Παράλληλα, περιλαμβάνονται λειτουργίες όπως τα reactions, οι άμεσες απαντήσεις, τα μηνύματα πληκτρολόγησης και η αναφορές ανάγνωσης. Οι επιλογές δημιουργίας ομάδων, φωνητικής κλήσης και βιντεοκλήσης θα συμπεριληφθούν το 2027.

 

Κάνε εγγραφή στο NewsBeat.gr

━ περισσότερα σαν κι αυτό ...

Έκτακτη ανακοίνωση για όσους έχουν iPhone

Κυκλοφόρησε η νέα ενημέρωση λογισμικού για τα iPhone – Περιλαμβάνει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης iOS 18: Σε ποια μοντέλα iPhone της Apple έρχεται από σήμερα η...

Έρχονται τα ιπτάμενα ταξί μέχρι τo 2026: Αφετηρίες η Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η Orama Ventures LLC ανακοινώνει ένα πρωτοποριακό εθνικό δίκτυο στην Ευρώπη για την παροχή υπηρεσιών προηγμένης αεροκινητικότητας με αφετηρία την Ελλάδα που θα φέρει...
spot_img