20.1 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Μίμης Πλέσσας: Σήμερα (12/10) θα έκλεινε τα 100 – Ένα αφιέρωμα της Finos Film

Δημοσιεύθηκε:

Κοινοποιήστε το:

Ένας συμβολικός καλλιτέχνης!

Σπάραξε όλη η Ελλάδα με το θάνατο του μουσικού συνθέτη Μίμη Πλέσσα ο οποίος άφησε φτωχότερο τον κόσμο της τέχνης και της μουσικής.

Μια εβδομάδα πριν γιορτάσει τα 100 του χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή, στις (05/10/24). Ο σπουδαίος καλλιτέχνης γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1924 και κατά τη διάρκεια της ζωής του προσέφερε τα μέγιστα στον χώρο του πολιτισμού.

Η Finos Film θέλησε να τιμήσει την μνήμη του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη την σημερινή ημέρα, κάνοντας μία βαθιά συγκινητική ανάρτηση στα προφίλ της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανάρτηση της Finos Film

«Ως φόρο τιμής στην μνήμη αυτού του τόσο άξιου – και ταπεινού – δημιουργού, μοιραζόμαστε την αυθεντική επιστολή που έγραψε στον Φιλοποίμενα Φίνο το 1965, χαρίζοντας του συμβολικά ένα χρυσό κατσαβίδι, αφού όλοι γνώριζαν πως ο Φίνος κυκλοφορούσε μονίμως με ένα κατσαβίδι στο χέρι για να επιδιορθώνει τα μηχανήματα του» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανάρτηση.

Σήμερα ο Μίμης Πλέσσας θα έκλεινε τα 100.

Ως φόρο τιμής στην μνήμη αυτού του τόσο άξιου – και ταπεινού – δημιουργού, μοιραζόμαστε την αυθεντική επιστολή που έγραψε στον Φιλοποίμενα Φίνο το 1965, χαρίζοντας του συμβολικά ένα χρυσό κατσαβίδι, αφού όλοι γνώριζαν πως ο Φίνος κυκλοφορούσε μονίμως με ένα κατσαβίδι στο χέρι για να επιδιορθώνει τα μηχανήματα του.

Η επιστολή του Μίμη Πλέσσα

27 Ιουνίου 1965

Καλέ μου φίλε,

Αν ήμουνα πλούσιος θα σου χάριζα ένα ολόκληρο studio για να σου δείξω πόσο σ’ευχαριστώ για ό,τι έκανες και κάνεις για όλους μας.

Ευτυχώς ο πλούτος δεν μετριέται μονάχα από το περιεχόμενο της τσέπης αλλά και της καρδιάς κι εκεί νομίζω πως είμαι κροίσος, γιατί νιώθω να με πλημμυρίζει χαρά όταν σκέπτομαι πως με τις δυνατότητες μου συμβάλλω κι εγώ στην προκοπή μιας δουλειάς που αγαπώ και πως μέσα στη Φιλοποιμενική οικογένεια συμβαίνει κάθε πρόοδος και προκοπή.

Δέξου το χωρίς αξία συμβολικό δωράκι σαν ενθύμιο του γεγονότος ότι ένα από τα κατσαβίδια που σατιρίζαμε έσωσε το τελευταίο στάδιο της στερεοφωνικής μας προσπάθειας.

Για τους αρσενικούς η δουλειά τους είναι η αιώνια ερωμένη, τα αποτελέσματα δε της δουλειάς είναι τα “παιδιά” τους.

Σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά κάθε τέτοιο σου παιδί να σε γεμίζει χαρά κι επιτυχία.

Φιλικά, Μίμης Πλέσσας

Κάνε εγγραφή στο NewsBeat.gr

━ περισσότερα σαν κι αυτό ...

Ο μικρός Γιαννάκης έκανε τα πρώτα του βήματα στην Τούμπα – «Επέστρεψα σπίτι μου!»

Ο μικρός Γιαννάκης είναι γεννημένος νικητής! Είναι το παιδί που έχει συγκινήσει όλη την Ελλάδα με τη θέλησή του για ζωή. Ο λόγος φυσικά για τον...

Σπάνια εμφάνιση του Πασχάλη Τερζή: «Είναι μια χαρά, ζει σαν αγρότης και ζει τον έρωτά του με τη Μαίρη»

Ο Πασχάλης Τερζής έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει το τραγούδι και να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια. Ο σπουδαίος τραγουδιστής ζει...

Σούπερ Κική: «Κόλαφος» για Κατερίνα Καινούργιου – «Απαιτώ να μου ζητήσει συγγνώμη»

Μια χιουμοριστική δήλωση που έκανε η Super Κική για τον Χρήστο Μάστορα μέσα από το κανάλι της στο Youtube ενόχλησε έντονα την Κατερίνα Καινούργιου,...

Βλάσσης Μπονάτσος: Η συγκινητική εξομολόγηση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου

Σήμερα, 14 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο του Βλάσση Μπονάτσου και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μίλησε για τον καλλιτέχνη. Ο Βλάσσης Μπονάτσος έφυγε από την...

“Αντηχήσεις Ανθεκτικότητας: Μια Ματιά στην Μεταπολεμική Κολωνία μέσα από το Ταξίδι μιας Γυναίκας”

Μέσα στα ερείπια της Κολωνίας το 1945, μια μοναχική φιγούρα εμφανίζεται ως σύμβολο αντοχής και ανθρώπινης επιμονής. Η φωτογραφία αποτυπώνει μια νεαρή γυναίκα, την Maria...
spot_img