18.5 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Βρέθηκε «πόρτα» στην Ανταρκτική μέσω Google Maps

Δημοσιεύθηκε:

Κοινοποιήστε το:

Πρώτο θέμα συζήτησης έχει γίνει τις τελευταίες ώρες στα social media μια «πόρτα» που φαίνεται να βρέθηκε στην Ανταρκτική, χρησιμοποιώντας το Google Maps.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η ανακάλυψη έχει οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες εικασίες, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από το κρησφύγετο του Bigfoot μέχρι διαστημόπλοιο που συνετρίβη ή πύλη προς κάτι άγνωστο!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η εν λόγω «πόρτα» βρέθηκε κοντά στο ιαπωνικό ερευνητικό φυλάκιο Showa Station στην Ανατολική Ανταρκτική. Οι συντεταγμένες είναι οι εξής: 69°00’50″S 39°36’22″E και μπορείτε να τις ψάξετε και μόνοι σας στην αναζήτηση του Google Maps.

Παρόλο που το θέμα έγινε τώρα viral, η ανακάλυψη έγινε αρχικά πριν από 7 μήνες, με έναν χρήστη να αναρτά τις συντεταγμένες στο Reddit, γράφοντας: «Τεράστια πόρτα στην Ανταρκτική;» Οι χρήστες κάτω από την φωτογραφία ασχολήθηκαν γρήγορα με την παράξενη παρατήρηση, αστειευόμενοι για την προέλευσή της.

Το θέμα τράβηξε μέχρι και την προσοχή διαφόρων επιστημόνων που προσπάθησαν να το εξηγήσουν, δίνοντας ομολογουμένως λιγότερο εντυπωσιακές απαντήσεις, όπως επισημαίνει το New York Post.

Η Bethan Davies, παγετωνολόγος στο Πανεπιστήμιο του Newcastle, εξέτασε τον σχηματισμό και διαπίστωσε ότι είναι πιθανότατα το αποτέλεσμα ενός προσκολλημένου παγόβουνου που λιώνει αργά, λέγοντας:

«Πρόκειται για ένα παγόβουνο που προσγειώθηκε και τώρα έχει κολλήσει και λιώνει στη θέση του. Μπορείτε να δείτε πολλά άλλα παγόβουνα στην περιοχή».

Ο Martin Siegert, ειδικός σε θέματα κλιματικής αλλαγής στο Imperial College του Λονδίνου, υποστήριξε και αυτός το συμπέρασμα αυτό, σημειώνοντας ότι το μοτίβο αυτό πιθανόν να προέκυψε λόγω της αλληλεπίδρασης της ροής του πάγου με τα υποπαγετώδη στοιχεία και τις ειδικές καιρικές συνθήκες της περιοχής. Ο Siegert επεσήμανε ότι ο σχετικά λεπτός πάγος της περιοχής επιτρέπει σε τέτοιους σχηματισμούς να εμφανίζονται πιο έντονα. Τόνισε ότι ενώ ο σχηματισμός μπορεί να φαίνεται ενδιαφέρων, δεν αποτελεί ασυνήθιστο φαινόμενο από παγετωνολογική άποψη.

Τέλος, ο ηφαιστειολόγος John Smellie του Πανεπιστημίου του Leicester απέρριψε επίσης με χιούμορ την ιδέα μιας πραγματικής «πόρτας», προτείνοντας ότι αυτό που φαίνεται να είναι πόρτα είναι πιθανότατα ένα βράχος που άρχισε να εκτίθεται λόγω του λιωσίματος των πάγων.

Πηγή: unboxholics

Κάνε εγγραφή στο NewsBeat.gr

━ περισσότερα σαν κι αυτό ...

Εξερράγη το κινητό της την ώρα που κοιμόταν και την σκóτwσε

Μια 14χρονη μαθήτρια έχασε την ζωή της όταν το κινητό της εξερράγη δίπλα στο κεφάλι της την ώρα που κοιμόταν Όπως πολλοί έφηβοι η 14χρονη...

Από την απόλυτη ευτυχία στην απόλυτη τραγωδία: Γυναίκα έχασε τα τρίδυμά της και το σύζυγό της μέσα σε δέκα χρόνια

Όταν η γυναίκα ανακάλυψε ότι περίμενε τρίδυμα, εκείνη και ο άνδρας της Ash ένιωθαν ότι ήταν «οι πιο τυχεροί άνθρωποι στον κόσμο». Αλλά όταν η...

Ασύλληπτη τραγωδία: Μητέρα πέθανε από ασφυξία – Εγκλωβίστηκε μέσα στο κρεβάτι της

Μια ασύλληπτη τραγωδία από την Βρετανία κάνει τον γύρο του κόσμου και σοκάρει Μια μητέρα πέθανε από ασφυξία αφού παγιδεύτηκε στο δικό της οθωμανικό κρεβάτι...

Ο Τρελός εστιάτορας – Σε ποιους δεσμεύτηκε να μην πληρώνουν και γιατί

Ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου επινόησε έναν πολύ μοναδικό τρόπο ως ανταπόδοση στους πιστούς πελάτες του Ο Sebastian Coman, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Chips&Go, υποσχέθηκε να δίνει στους...

Νίκαια: «Χρεώνουν το παιδί μου για το ζέσταμα του φαγητού στο κυλικείο»

Κυλικείο: Η καταγγελία της μητέρας και η απάντηση του σχολείου Σύμφωνα με καταγγελία που έφερε στο φως το DEBATER, μια αγανακτισμένη μητέρα υποστηρίζει ότι σε...
spot_img