18 C
London
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Μπάρμπαρα Μπουσέ – Η Γερμανίδα ηθοποιός που μάγευε τον κόσμο με την ομορφιά της

Date:

Share:

Το 1976, η γοητευτική Γερμανίδα ηθοποιός Μπάρμπαρα Μπουσέ ενσάρκωσε τη ρόλο της Ηρώς Μαρά στην ταινία «Αγκίστρι», αφήνοντας το κοινό άφωνο με τις εpωτικές σκηνές που πρωταγωνίστησε.

Κατά τη δεκαετία του ’70, το ελληνικό κοινό δεν είχε συνηθίσει σε τολμηρές κινηματογραφικές παραστάσεις και συχνά συγχέοντας τον ερωτισμό με τον απαγορευμένο θεασμό. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ελληνίδες ηθοποιοί φαίνονταν απρόθυμες να εμφανιστούν σε γυμνές σκηνές, οδηγώντας τους παραγωγούς να αναζητήσουν λύσεις από το εξωτερικό.

Σκηνή από την ταινία “Αγκίστρι”. Η ταινία κυκλοφόρησε στο εξωτερικό με τίτλο «The Hook»

Παραγωγός στο “Αγκίστρι” ήταν ο Κλέαρχος Κονιτσιώτης και σκηνοθέτης ο Ερρίκος Ανδρέου.

Τα γυρίσματα έγιναν με φόντο τη θάλασσα του Σαρωνικού, ενώ τη μουσική των τίτλων είχε συνθέσει ο Γιώργος Χατζηνάσιος.

Η υπόθεση αφορούσε ένα ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα σε έναν πλούσιο σύζυγο, την όμορφη γυναίκα του και έναν πλέι μπόι.

Η Μπάρμπαρα Μπουσέ εμφανιζόταν σε πολλές σκηνές γυμνή να κάνει έρωτα στην παραλία με τον εραστή της, τον οποίο υποδυόταν ο ηθοποιός Μπομπ Μπέλινγκ.

Υπόθεση: Ο Κώστας είναι ένας πανίσχυρος μεγιστάνας, ερωτευμένος με την όμορφη γυναίκα του Ηρώ, πρώην μοντέλο, η οποία όμως τον απατά μ’ έναν νεαρό πλέι μπόι, τον Νίκο. Οι δύο εραστές σχεδιάζουν να σκοτώσουν τον Κώστα και πιστεύουν ότι η ευκαιρία παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια ενός ιστιοπλοϊκού αγώνα πιστεύοντας ότι το έγκλημα μπορεί να θεωρηθεί ως ατύχημα. Όμως στη θάλασσα πέφτει ο Νίκος, το πτώμα του οποίου δεν βρίσκεται ποτέ

Εκείνη την περίοδο ήταν περιζήτητη ηθοποιός στην Ευρώπη. Πρωταγωνιστούσε σε πολλές σεξοκωμωδίες και σε αστυνομικές ταινίες στην Ιταλία και ήταν διάσημο sex symbol της γειτονικής χώρας. Η Μπουσέ είχε γαλανά μάτια, καλλίγραμμα πόδια και δεν δίσταζε να εμφανίζεται γυμνή στον κινηματογράφο.

Το πραγματικό της όνομα ήταν Μπάρμπαρα Γκούτσερ και είχε γεννηθεί το 1944 στη δυτική Τσεχοσλοβακία, η οποία βρισκόταν τότε υπό γερμανική κατοχή.

Ο πατέρας της εργαζόταν ως φωτορεπόρτερ στον πόλεμο και ήταν η μεγαλύτερη από τα τέσσερα αδέρφια της.

Με το τέλος του πολέμου η οικογένεια επανενώθηκε και μεταφέρθηκε σε στρατόπεδα προσφύγων που είχαν δημιουργήσει οι Αμερικανοί.

Σύντομα μετανάστευσαν στο Σαν Φρανσίσκο και ξεκίνησαν μια νέα ζωή. Η ομορφιά της δεν άργησε να γίνει αντιληπτή και σε ηλικία 15 ετών πήρε μέρος σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς και όπως ήταν φυσικό ήταν η νικήτρια.

Το εντυπωσιακό της παρουσιαστικό ήταν το εισιτήριο για μια καριέρα στον χώρο του θεάματος.

Σε μικρή ηλικία ξεκίνησε να εργάζεται ως μοντέλο, να φωτογραφίζεται για το περιοδικό Playboy και να πρωταγωνιστεί σε διαφημιστικά στην τηλεόραση. Αργότερα, ανέλαβε μικρούς ρόλους σε χολιγουντιανές παραγωγές, έπαιξε στην ταινία Casino Royale του 1967 και κέρδισε έναν μικρό ρόλο στην τηλεοπτική σειρά Star Trek.

Βασική προϋπόθεση ήταν να εμφανίζεται γυμνή γι’αυτό κυρίως αναλάμβανε σέξι ρόλους.

Ωστόσο, κανένας σκηνοθέτης δεν της έδινε πρωταγωνιστικούς ρόλους και αρχές της δεκαετίας του ’70 μετακόμισε στην Ιταλία.

Άρχισε να πρωταγωνιστεί σε ταινίες του ιταλικού κινηματογράφου και αμέσως έγινε δημοφιλής στο αντρικό κοινό.

Έπαιξε σε δεκάδες cult ταινίες, θρίλερ και σεξοκωμωδίες και υποδύθηκε μοιραίες γυναίκες.

Η Μπάρμπαρα Μπουσέ σήμερα …

Όταν έγινε 40 χρoνών αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της και δήλωσε ότι δεν θα αναλάμβανε ξανά σέξι ρόλους.

Άρχισε να εμφανίζεται στην τηλεόραση και να γράφει βιβλία με θέμα την ομορφιά και τη διατροφή. Το 2002 έπαιξε στην ταινία του Σκορτσέζε, “Συμμορίες της Νέας Υόρκης” και μέχρι σήμερα παραμένει εξίσου όμορφη και λαμπερή.

 

Κάνε εγγραφή στο NewsBeat.gr

━ περισσότερα σαν κι αυτό ...

Ο Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζει ταινία για τον Ιησού και το ανακοίνωσε στον πάπα

Ο σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορσέζε συναντήθηκε με τον πάπα Φραγκίσκο και κατά τη διάρκειά της συνομιλίας του ανακοίνωσε ότι θα γυρίσει μια ταινία για τον...

Επιστροφή στη Δραχμή: Πώς θα ήταν τα νέα χαρτονομίσματα;

Σχέδια των νέων χαρτονομισμάτων της δραχμής ανακάλυψε ο αρθογράφος Ambrose Evans-Pritchard, της βρετανικής Telegraph. Όλα αυτά σε περίπτωση που επιστρέφαμε στο παλιό μας νόμισμα μετά το δημοψήφισμα του 2015. «Τα...

Γuναίκα αρνήθnκε να μπει στο ασανσέρ μαζί με τον Αντίνοο Αλμπάνη

Σούσουρο έγινε μια ανάρτηση που έκανε ο Αντίνοος Αλμπάνης στο Τwitter, στην οποία ο ηθοποιός αναφερόταν σε ένα αμήχανο σκηνικό ανάμεσα σε εκείνον και...

Η Ιστορία της Σημαίας του Ρούπελ

Η σημαία των Οχυρών Ρούπελ επιστρέφει στην Ελλάδα το 1955 Ένα μοναδικό κειμήλιο από τη μάχη στο οχυρό Ρούπελ είναι η ελληνική σημαία, η οποία...

Χόρχε Μπουκάι: «Η Ζωή Μας, Ένα Περαστικό Ταξίδι: Ας Το Ζήσουμε, Ας Το Εξερευνήσουμε»

Η προσπάθεια να ξεπεράσεις τις απώλειες και να προχωρήσεις στη ζωή απαιτεί σημαντική δουλειά επάνω στον εαυτό σου. Πρέπει να μάθεις να αφήνεις πίσω...
spot_img