9.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου, 2024

Η καλύτερη Βασιλόπιτα της Βέφας Αλεξιάδου με εύκολα υλικά και γρήγορη εκτέλεση – Μια συνταγή εγγύηση

Δημοσιεύθηκε:

Κοινοποιήστε το:

Η βασιλόπιτα είναι το πρώτο γλυκό που δοκιμάζουμε με το νέο έτος επομένως, όσο πιο γευστική είναι, τόσο πιο γλυκιά θα είναι και η χρονιά που έρχεται.

Η Βέφα Αλεξιάδου έχει πολλές συνταγές, και δη εορταστικές, τις οποίες εμπιστεύονται πολλοί για αυτές της ημέρες, όπως οι κουραμπιέδες της αλλά και η βασιλόπιτές της. Εμείς επιλέξαμε μια εύκολη αλλά και με σίγουρο γευστικό αποτέλεσμα ώστε να την ετοιμάσετε και να την ευχαριστηθείτε με τους καλεσμένους σας.

Η συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου είναι από ένα από τα βιβλία συνταγών της και πρόκειται για την πιο εύκολη, γρήγορη και φυσικά νόστιμη βασιλόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Ξέφυγε και η βασιλόπιτα φέτος – Πóσο πάει το κιλό σε ζαχαροπλαστεία και φούρνους

Για το στόλισμα της βασιλόπιτας μπορείτε να πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη όλη την επιφάνεια ή να σχεδιάσετε μόνο το νούμερο της νέας χρονιάς ειδάλλως, αν θέλετε να κάνετε κάποια παραλλαγή επιλέξτε λευκή ή σοκολάτα γάλακτος για την επικάλυψη.

Μπορείτε να γαρνίρετε με ξηρούς καρπούς ή διακοσμητικά χριστουγεννιάτικα λουλούδια.

Βασιλόπιτα της Βέφας Αλεξιάδου

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα πρόβειο γιαούρτι (εγώ βάζω ένα κεσεδάκι αγελαδινό, γιατί το πρόβειο δεν μου αρέσει)
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 6 αυγά
  • χυμός από 2 πορτοκάλια
  • 1 κ.σ. ξύσμα από φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 βανίλια
  • 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
  • 1 κούπα ξανθιές σταφίδες

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.

 

 

Προσθέτουμε διαδοχικά το βούτυρο, το γιαούρτι, την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά την φαρίνα και χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.

Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ στον χυμό πορτοκαλιού, το προσθέτουμε στο μείγμα και χτυπάμε 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί στους 200 βαθμούς.

Ξέφυγε και η βασιλόπιτα φέτος – Πóσο πάει το κιλό σε ζαχαροπλαστεία και φούρνους

Κάνε εγγραφή στο NewsBeat.gr

━ περισσότερα σαν κι αυτό ...

Έξυπνο hack με βαζελίνη και μπανάνα – Δείτε τα οφέλη που δεν γνωρίζατε!

Κάποιες φορές τα πιο εκπληκτικά συστατικά για την περιποίηση του δέρματος μπορεί να είναι απλά και οικονομικά. Στην ατέλειωτη αναζήτηση για αποτελεσματικές λύσεις για την...

Η συνταγή της αείμνηστης Βέφας Αλεξιάδου: Τα 8 μυστικά για τα πιο τέλεια μελομακάρονα

Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά! Αν ανήκεις σε εκείνους που προτιμούν να φτιάχνουν μόνοι τους τα μελομακάρονα και τους...

Πάμφθnνο και ιδανικό για τnγάνισμα: Το ξεχασμένο λάδι που γίνεται ανάρπαστο – Πώς αντıκαθιστά το ηλιέλαιο

Οι συνεχόμενες ανατιμήσεις στα προϊόντα εισαγωγής και ειδικότερα στο λάδι και πιο συγκεκριμένα στο ηλιέλαιο το έχουν κάνει ανάρπαστο. Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως...

Ελπιδοφόρο φάρμακο για την πολλαπλή σκλήρυνση από ομογενή επιστήμονα

Κλινικές μελέτες στην Ελλάδα Ελπίδες για εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο με Πολλαπλή Σκλήρυνση δίνει η υπό δοκιμή θεραπεία επαναμυελίνωσης που ανακάλυψε ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Monash στην Αυστραλία με επικεφαλής τον...

15 γλυκά που δεν παχαίνουν και μπορείτε να τρώτε χωρίς τύψεις

Υπάρχουν υγιεινά γλυκά σνακ που μπορείς να καταναλώσεις και να μην χαλάσεις τη δίαιτα που κάνεις, καταπολεμώντας παράλληλα την έντονη επιθυμία που έχεις για γλυκό. Είναι κάποιες...
spot_img