23.9 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Είναι ο ΛεΜπρόν καλύτερος από τον Τζόρνταν;

Δημοσιεύθηκε:

Κοινοποιήστε το:

Ο Αλέξανδρος Λοθάνο εντυπωσιάστηκε από την «γεμάτη» εμφάνιση του 39χρονου ΛεΜπρόν Τζέιμς στην πρεμιέρα των Ηνωμένων Πολιτειών στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αναρωτιέται μήπως είναι ακόμα ανώτερος από τον Θεό «MJ».

Σε μια από τις απολαυστικές αθλητικές συζητήσεις με τον αείμνηστο Γιάννη Διακογιάννη, τον είχα ρωτήσει ποιος θεωρείται ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Αν και η σύγκριση είναι δύσκολη λόγω των διαφορετικών εποχών και συνθηκών, ο κύριος Γιάννης απάντησε χωρίς δισταγμό: «Ο Πελέ, για την διάρκειά του».

Ο Διακογιάννης αγαπούσε και τον Γιόχαν Κρόιφ, υποκλινόταν σε Φέρεντς Πούσκας και Μισέλ Πλατινί και αναγνώριζε το αστείρευτο ταλέντο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, παρόλο που τον απογοήτευε η εξωγηπεδική ζωή του Αργεντινού και η αυτοκαταστροφική του συμπεριφορά.

Παρακολουθώντας με ενθουσιασμό και σεβασμό την εκπληκτική εμφάνιση του ΛεΜπρόν Τζέιμς στην εμφατική νίκη των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της Σερβίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, έθεσα στον εαυτό μου την εξής… ιερόσυλη ερώτηση: «Μήπως αυτός ο τύπος είναι ανώτερος από τον Μάικλ Τζόρνταν;».

Και αυτό το λέει κάποιος που μεγάλωσε ξενυχτώντας για να δει τον «MJ», τον Μάτζικ Τζόνσον (η μεγάλη αδυναμία του) και τον Λάρι Μπερντ τις εντυπωσιακές δεκαετίες του ’80 και του ’90, όταν το ΝΒΑ γιγαντώθηκε χάρη κυρίως στους τρεις αυτούς θρύλους.

Αρχικά, με την αντιπαλότητα των Λος Άντζελες Λέικερς του «Showtime» και του χαμογελαστού Μάτζικ με τους Μπόστον Σέλτικς του χαρισματικού Λάρι Μπερντ. Στη συνέχεια, οι Σικάγο Μπουλς του Τζόρνταν εκτόξευσαν το άθλημα σε άλλο επίπεδο παγκοσμίως.

Οι ασύλληπτες κινήσεις του «MJ», τα νικηφόρα σουτ και η προσωπικότητά του αποτέλεσαν πρότυπο για παίκτες όπως ο ΛεΜπρόν, ο οποίος αν και ξεκαθαρίζει ότι δεν θέλει να μπει στην ατέρμονη συζήτηση για τον απόλυτο GOAT, αναρωτιέται αν τελικά είναι κάτω από τον Τζόρνταν.

Ο Μάικλ Τζόρνταν κατέκτησε έξι πρωταθλήματα μέσα σε οκτώ χρόνια, όντας MVP και στους έξι τελικούς. Αναδείχθηκε MVP σε πέντε σεζόν του ΝΒΑ, σημείωσε 32.292 πόντους και κατέρριψε πολλά ρεκόρ. Με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ κέρδισε δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, το 1984 στο Λος Άντζελες και το 1992 στην Βαρκελώνη με την «Dream Team».

Η τωρινή ομάδα των ΗΠΑ ξεκίνησε δυναμικά στο Λιλ, διαλύοντας την Σερβία. Ηγέτης της ομάδας, εντός και εκτός γηπέδου, είναι ο 39χρονος υπεραθλητής ΛεΜπρόν Τζέιμς, που θα μπορούσε να απολαμβάνει την παραλία της Καλιφόρνια, αλλά προτιμά να αγωνίζεται, να συγκινείται με τον εθνικό ύμνο και να επιδιώκει το τριπλ νταμπλ στο πρώτο του παιχνίδι, σε μόλις 27 λεπτά συμμετοχής.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει κερδίσει τέσσερα πρωταθλήματα στο ΝΒΑ (MVP και στους τέσσερις τελικούς) με τρεις διαφορετικές ομάδες, έχει αναδειχθεί MVP της σεζόν τέσσερις φορές και είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος με 40.474 πόντους. Έχει επίσης τρία ολυμπιακά μετάλλια (δύο χρυσά, ένα χάλκινο) και ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ.

Ο Τζόρνταν αποσύρθηκε για δύο χρόνια λόγω του θανάτου του πατέρα του και ασχολήθηκε με το μπέιζμπολ, επέστρεψε θριαμβευτικά, και αργότερα έπαιξε για δύο χρόνια στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, παραμένοντας ανταγωνιστικός ακόμα και στα σαράντα του.

Ο ΛεΜπρόν, στα 39 του, συνεχίζει να είναι κορυφαίος στο ΝΒΑ και πάντα ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της χώρας του. Στα χρόνια της δόξας του, ο Τζόρνταν ήταν το μεγάλο αφεντικό με έξι δαχτυλίδια, ενώ ο ΛεΜπρόν έχει λιγότερα αλλά μεγαλύτερη διάρκεια και συνέπεια.

Μήπως τελικά είναι ανώτερος και από τον Τζόρνταν;

 

 

 

Κάνε εγγραφή στο NewsBeat.gr

━ περισσότερα σαν κι αυτό ...

Χρυσό για την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στην κολύμβηση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου έγραψε ιστορία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, καθώς ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της. Η σπουδαία Αλεξάνδρα Σταματοπούλου έκανε τον αγώνα της ζωής της...

Ελληνίδα έκανε την μεγάλη αποκάλυψη: «Πόσο άσχετοι θα νιώσετε αν μάθετε πως η Ιμάν Κελίφ είναι γυναίκα;»

Για την Ιμάν Κελίφ και τη συμμετοχή της στου Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, στη πυγμαχία, γράφει στο άρθρο της η Νίκη Μπάκουλη, στο news247.gr, προκαλώντας σάλο. Όπως υπογραμμίζει...

Ιταλίδα πυγμάχος εγκατέλειψε τον αγώνα με την τρανς Imane Khelif μετά από δυνατή γροθιά – Ξέσπασε σε κλάματα

Σάλος στους αγώνες πυγμαχίας των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Η Ιταλίδα Angela Carini εγκατέλειψε τον αγώνα με την Αλγερινή τρανς Imane Khelif στα 46 δευτερόλεπτα, μετά...

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ύψωσε τον Ορθόδοξο Σταυρό και αψήφησε τους διοργανωτές της τελετής έναρξης

Μπράβο Νόβακ, τους πονάς! Την απάντησή του στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι έδωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς μέσα στο γήπεδο.   Djokovic once again proudly...

Φασούλας: «Ο Ουόκαπ δεν έχει ελληνική καταγωγή, με ελληνοποιήσεις δεν προχωράει η Εθνική»

Ο Παναγιώτης Φασούλας μέσω της σελίδας foxbet αναφέρθηκε στις «ελληνοποιήσεις», τονίζοντας πως έτσι «δεν προχωράει η αγάπη για την εθνική ομάδα». Διαβάστε όσα δήλωσε...
spot_img