23.1 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Τι ιδιότητες έχει η μαύρη τουρμαλίνη;

Δημοσιεύθηκε:

Κοινοποιήστε το:

Η μαύρη τουρμαλίνη είναι ένα πυριτικό ορυκτό, το οποίο έχει σκληρότητα 7-7,5.

Είναι γνωστή για το χαρακτηριστικό έντονο μαύρο της χρώμα. Όμως, συναντάται και σε άλλες αποχρώσεις, όπως πράσινο, κόκκινο, ροζ και μπλε. Οι ιδιότητες της είναι γνωστές στους ανθρώπους από τα αρχαία ακόμη χρόνια στην περιοχή της Ινδίας και της Κεϋλάνης. Πιο συγκεκριμένα, στην Ινδία ήταν αρκετά διαδεδομένο πως η τουρμαλίνη προσφέρει ευγλωττία.

Ιδιότητες που έχει η μαύρη τουρμαλίνη

Οι ιδιότητες της μαύρης τουρμαλίνης είναι πολλές, γεγονός που την καθιστά ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να προσφέρει πολλά στοιχεία. Βασική της λειτουργία είναι να αποβάλλει την αρνητική ενέργεια και τον θυμό. Επίσης, είναι εξαιρετικά βοηθητική στην εξασφάλιση της ηρεμίας και της γαλήνης. Τα στοιχεία αυτά είναι αρκετά σημαντικά για να έχουμε μια λειτουργική, όμορφη και υγιή καθημερινότητα. Οι ιδιότητες όμως του κρυστάλλου αυτού δεν σταματούν εδώ. Πιο αναλυτικά ισχύει:

Ενεργειακός καθαρισμός

Ο κρύσταλλος αυτός έχει ως βασικότερο χαρακτηριστικό ότι καθαρίζει το ενεργειακό πεδίο ενός ατόμου, ακόμη και ενός χώρου. Επιπλέον, είναι δυνατή η απόκτηση της πνευματικής ισορροπίας.

Προστασία της ενέργειας μας

Μια εξίσου βασική ιδιότητα της μαύρης τουρμαλίνης είναι ότι λειτουργεί ως ενεργειακή ασπίδα. Αυτό το πετυχαίνει με την απορρόφηση και απομάκρυνση της αρνητικής ενέργειας που λαμβάνει από το γύρω περιβάλλον. Έτσι, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, θα μπορέσετε να αισθανθείτε προστασία, και κυρίως κατά τη διάρκεια του διαλογισμού.

Γείωση

Επιπλέον, το άτομο καταφέρνει να συνδεθεί με το chakra της ρίζας, το οποίο βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης, και είναι το βασικό chakra για την σωματική και πνευματική μας ενέργεια. Όταν το άτομο φτάσει στα απαραίτητα επίπεδα γείωσης, τότε θα αισθανθεί ασφάλεια, μεγαλύτερη συγκέντρωση και θα βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου του.

Ενίσχυση της πνευματικής εξέλιξης

Με βάση τα παραπάνω, δηλαδή τον ενεργειακό καθαρισμό, την προστασία της ενέργειας και τη γείωση, το άτομο αποκτά πιο καθαρή σκέψη, και εύκολη πρόσβαση σε όλα εκείνα τα στοιχεία που θα τον βοηθήσουν να εξασφαλίσει την πνευματική του εξέλιξη.

Υποχώρηση θυμού και παραμονή στα πιστεύω

Η μαύρη τουρμαλίνη βοηθά στο να υποχωρήσει ο θυμός που αποκτά το άτομο μέσα από τις διάφορες συνθήκες της καθημερινότητας του. Την ίδια στιγμή, δεν απομακρύνεται από τα πιστεύω και τους στόχους του και συνεχίζει να παλεύει για αυτούς μέχρι να τους πετύχει.

Υποχώρηση όλων των αρνητικών συναισθημάτων

Ο ενεργειακός καθαρισμός ακόμη έχει ως αποτέλεσμα την προστασία της ενέργειας του ατόμου. Έτσι, μειώνεται με τον καιρό η εμφάνιση των αρνητικών συναισθημάτων. Η ένταση και το στρες αντικαθίστανται από την καθαρή ματιά για τον κόσμο. Για καλύτερα αποτελέσματα, η μαύρη τουρμαλίνη μπορεί να συνδυαστεί με τον ροζ χαλαζία. Η αρνητική ενέργεια που συγκεντρώνεται στη μαύρη τουρμαλίνη μετουσιώνεται σε αγάπη από τον ροζ χαλαζία.

Συνοψίζοντας, βασική ιδιότητα που έχει η μαύρη τουρμαλίνη είναι η απομάκρυνση της αρνητικής ενέργειας. Μπορεί να τοποθετηθεί σε κάποιο σημείο του σπιτιού, ή να χρησιμοποιηθεί στην Κρυσταλλοθεραπεία. Ανακαλύψτε περισσότερα για τις ιδιότητες της μαύρης τουρμαλίνης στο Your Growth Guide.

Κάνε εγγραφή στο NewsBeat.gr

━ περισσότερα σαν κι αυτό ...

Ο κακός χαμός με την Κληρονομιά του Τράγκα – Έφτασε μέχρι την Καραϊβική

Ποια είναι η εταιρεία του Γιώργου Τράγκα στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους όπου «έκρυβε» το 70% της περιουσίας του Η «Family Line» έχει τα δικαιώματα καταθέσεων...

Βρέθηκε γράμμα 200 ετών – Αυτά που γράφει μέσα δεν τα πίστευαν ούτε οι αρχαιολόγοι

Μια απίστευτη ανακάλυψη έκαναν αρχαιολόγοι κατά τη διάρκεια ανασκαφής, καθώς βρήκαν ένα γράμμα σε μπουκάλι ηλικίας 200 ετών και μάλιστα ήταν γραμμένο από συνάδελφο...

Φέρνουν τύχη και αγάπη στο σπίτι: Τα 5 ανθεκτικά φυτά που θα ομορφύνουν το μπαλκόνι σου φέτος το φθινόπωρο

Πρόσθεσε τα παρακάτω φυτά στο σπίτι σου και θα δεις αμέσως να αλλάζει η αύρα και η διάθεσή σου, παρά το ότι ο καιρός...

Τραβάνε τη γρουσουζιά σαν μαγνήτης: 5 πράγματα που φέρνουν κακοτυχία στο σπίτι και πρέπει να πετάξεις άμεσα

Κακοτυχία: Η φιλοσοφία του φενγκ σούι είναι ένα σύστημα παραδοσιακής κινεζικής γεωμαντείας, ενώ στην σύγχρονη εποχή, με τον συγκεκριμένο όρο εννοούμε την τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων σε...

Εντοπίστηκε εναπόθεση αλατιού στον Άρη σε σχήμα «χαμογελαστού προσώπου» – Έκπληκτοι οι επιστήμονες

Πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, ο «κόκκινος πλανήτης» φιλοξενούσε τεράστιες λίμνες και ποτάμια! Το «ExoMars Trace Gas Orbiter» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) κατέγραψε μία εντυπωσιακή εναπόθεση αλατιού...
spot_img