Μνήμες που Παραποιήθηκαν: Ο Πίκατσου με Γυαλιά; Ο Mr. Monopoly και τα Γυαλιά του;

Date:

Share:

Αν πιστεύετε σε αυτές τις δημοφιλείς παρανοήσεις, ίσως να πρέπει να ξανασκεφτείτε.

Αν ποτέ νιώσατε βέβαιοι για μια ανάμνηση μόνο για να ανακαλύψετε αργότερα ότι η εμπειρία σας διαφέρει από την πραγματικότητα, είναι πιθανό να έχετε βιώσει το λεγόμενο «Εφέ Mandela».

Το Mandela Effect αναφέρεται σε μια κατάσταση στην οποία μια μεγάλη μάζα ανθρώπων πιστεύει ότι ένα συμβάν συνέβη ενώ δεν έχει συμβεί.

Ο κύριος Monopoly φοράει μονόκλ; Υπάρχει μαύρη λωρίδα στην ουρά του Pikachu;

Εάν απαντήσατε ναι σε οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις, συγγνώμη, κάνετε λάθος.

Σας έχει τύχει ποτέ να θυμάστε κάτι με έναν συγκεκριμένο τρόπο, να πιστεύουν κι άλλοι το ίδιο με εσάς, αλλά τελικά να κάνετε όλοι λάθος;

Το φαινόμενο ονομάστηκε έτσι από τον Νέλσον Μαντέλα, όταν το 2010 αμέτρητοι άνθρωποι στο διαδίκτυο «θυμήθηκαν» ότι είχε πεθάνει.

Συγκεκριμένα, πιστεύεται ευρέως ότι είχε πεθάνει στη φυλακή κατά τη δεκαετία του 1980, ενώ στην πραγματικότητα, ο Μαντέλα απελευθερώθηκε το 1990 και απεβίωσε το 2013 – παρά τους ισχυρισμούς ορισμένων ανθρώπων ότι θυμούνται αποσπάσματα της κηδείας του στην τηλεόραση.

Πολλοί άλλοι φαινόταν να μοιράζονται την ίδια ανακριβή μνήμη, κάτι που προκάλεσε περαιτέρω έρευνα.

Luke, I Am Your Father

Αν είδατε το Star Wars: Episode V—The Empire Strikes Back, πιθανότατα θυμάστε τον Darth Vader να λέει τη διάσημη φράση, «Luke, I am your father» στην κομβική σκηνή κοντά στο τέλος της ταινίας.

Ίσως εκπλαγείτε όταν μάθετε, λοιπόν, ότι η γραμμή ήταν στην πραγματικότητα, «Όχι, είμαι ο πατέρας σου». Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αναμνήσεις ότι η γραμμή είναι η πρώτη και όχι η δεύτερη, και συνήθως αναφέρεται λανθασμένα.

 

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου

Αν παρακολουθήσατε το Snow White and the Seven Dwarfs, πιθανότατα θυμάστε τη φράση, «Mirror, mirror on the wall, who’s the fairest of them all?»

Ωστόσο, όπως μπορείτε να δείτε ότι η φράση ξεκινάει λέγοντας «Magic mirror on the wall».

Η ουρά του Πίκατσου

Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι θυμούνται τον Pikachu, έναν χαρακτήρα Pokémon, ως με μαύρη ουρά. Στην πραγματικότητα, ο χαρακτήρας είχε πάντα μια συμπαγή κίτρινη ουρά. Η σύγχυση ή η ψευδής μνήμη μπορεί να πηγάζουν από το γεγονός ότι ο Pikachu, όπως μπορείτε να δείτε, έχει αυτιά με μαύρη άκρη.

Οι… ζαρτιέρες του Μίκυ

Ο Μίκυ Μάους μπορεί να είναι ο πιο διάσημος χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων στον κόσμο, αλλά ακόμη και το διάσημο ποντίκι της Disney φαίνεται να έχει αποτυπωθεί λάθος στο μυαλό των θαυμαστών.

Οι άνθρωποι συχνά αναφέρουν ότι ο χαρακτήρας φοράει ζαρτιέρες ενώ εκείνος όχι. Ο αρχικός Μίκυ φοράει σορτς, αλλά είναι εντελώς γυμνόςστο πάνω μισό του σώματός του.

Monocle του κυρίου Monopoly

Ο Rich Uncle Pennybags γνωστός και ως Mr. Monopoly σίγουρα μοιάζει με τον τύπο που φοράει μονόκλ. Αλλά στην πραγματικότητα, ο κορυφαίος άνθρωπος του επιτραπέζιου παιχνιδιού που όλοι έχουν παίξει, αλλά κανείς δεν έχει τελειώσει ποτέ, μπορεί να δει μια χαρά χωρίς μονόκλ.

Οι βασικές θεωρίες είναι ότι τον μπερδεύουμε με τον μονόκλινο κύριο Peanut. Παραδόξως, υπάρχει και μια άλλη σύνδεση με τον Jim Carrey – μια σκηνή στο Ace Ventura 2 παρουσιάζει τον ντετέκτιβ για κατοικίδια να συναντά έναν μονόκλινο άνδρα που αναφέρεται ως «The Monopoly Guy».

Κάνε εγγραφή στο NewsBeat.gr

━ περισσότερα σαν κι αυτό ...

Η Ιστορία της Σημαίας του Ρούπελ

Η σημαία των Οχυρών Ρούπελ επιστρέφει στην Ελλάδα το 1955 Ένα μοναδικό κειμήλιο από τη μάχη στο οχυρό Ρούπελ είναι η ελληνική σημαία, η οποία...

Τα πλέον δημοφιλή επώνυμα σε Ελλάδα και διεθνώς

Τα επώνυμα αναδύονται από την ομίχλη του χρόνου, διαμορφωμένα κατά κύριο λόγο από την επαγγελματική ταυτότητα των προγόνων, τη γεωγραφική τους προέλευση, ξεχωριστά φυσικά...

Η τακτική των εστιατορίων που σε κάνει να αφήνεις περισσότερο φιλοδώρημα

Ένα απλό emoji με χαμόγελο μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μία νέα έρευνα αποκάλυψε πως όσα εστιατόρια βάζουν ένα smile emoji πάνω στην απόδειξη ή τον λογαριασμό του...

Ταξίδι με τρένο τη δεκαετία του 1890

Τη δεκαετία του 1890, το ταξίδι με τρένο ήταν μια εμπειρία ξεχωριστή, μια περιπέτεια που συνδύαζε την τεχνολογική πρόοδο, την κοινωνική εξέλιξη και την...

Το Τελευταίο Καταφύγιο: Κόκκαλα Φάλαινας στον Βυθό του Ωκεανού

Σε έναν κόσμο υπό την επιφάνεια, όπου το φως του ήλιου δυσκολεύεται να φτάσει, και η ηρεμία των βαθέων νερών επικρατεί, κρύβονται μυστικά που...
spot_img